Op een dag doe je het !

Op een dag doe je het!

“Ik wil niet dat wanneer een ander iets zegt dat me raakt, dat ik terug in mijn schulp kruip!” Dat was een vraag die ik vrij recent kreeg. Die ene zeer overtuigende ondernemer die je met zijn argumenten even figuurlijk naar achter duwt. Herken je dat? We komen allemaal wel eens in een situatie waarbij we net niet goed uit de verf komen. Een presentatie, een acquisitiegesprek of bij het netwerken. Je twijfelt plotseling ineens aan je eigen overtuigingen. En die ander blijft maar door praten, je irritatie neemt toe. "Wat is toch die ene opmerking die je net wou plaatsen?" "He, ik weet het niet meer. Iedereen kijkt me vreemd aan, verdorie ik wordt rood." Schaamrood. En wat doe je dan?

Toegevoegde waarde.

Er zijn verschillende antwoorden die je kunt verzinnen. En ook al lijkt het soms niet zo je kunt meer dan je zelf denkt. Het is echt het geval, ik spreek uit ervaring. Weet je wat jouw waarde voor anderen is? Heb je daar al eens over nagedacht? Of komt er nog iets anders bovenuit? Ik weet het niet? Hoe doe ik dat dan? Dat kan ik niet! Hé doe niet zo gek! Wat zal men daar van denken. Ja daag dan verklaren ze me etc. etc. Onze unieke eigenschap om dingen voor te stellen, om scenario’s te bedenken, zit je dan danig in de weg. En het maakt niet uit welke gedachte je er dan bij hebt. Je leeft (even) niet in het heden, in het hier en nu. Daar waar jij het verschil kunt maken als mens en als ondernemer.

Oefening.

Ik heb een kort stukje uit een grotere oefening voor je om uit te proberen: Stel je eens voor dat al die belemmerende gedachten er niet zijn.Wat het ook is dat je zelf wilt realiseren. Dat je op een dag wakker wordt en je hebt bereikt wat je wil bereiken. Hoe ziet die dag er dan uit? Hoe voelt dat ? Wat zou je dan doen? Wat zouden anderen doen? Wat zou er nog meer gebeurt zijn waaraan je merkt dat er iets verandert is? Sta daar eens even echt bij stil,

Droom.

Zie je het helder voor je? Ja, gaaf hé. Niet zo helder nog? Dat kan ook. Wat kun je nu doen om het helder te krijgen? Ik gun je veel heldere momenten en help je graag die om te zetten in concrete stappen naar jouw doel of zelfs wel jouw droom.

Top