Training: Hoe vergroot ik mijn daadkracht!

daadkracht-baby-kan-alles

Aandacht

Omdat mijn blog over daadkracht dagelijks wordt gelezen kan ik hieruit concluderen dat het een thema is dat aandacht nodig heeft bij velen. Toen ik het schreef had ik echt nog geen idee dat zoveel mensen mijn blog zou aanspreken. Zo is het idee is ontstaan om een cursus aan te bieden, gebaseerd op coachgesprekken, waarbij jij daadkracht gaat vergroten. En omdat ik je stap voor stap begeleidt, is de kans dat jij je doel bereikt een stuk groter dan je zou denken. Ik help je het momentum te creëren waardoor jij tot bloei komt. En je krijgt mijn volle aandacht in de training daadkracht.

Gedachten

Jouw gedachten maken jou van alles wijs. Als je een beslissing hebt genomen, bijvoorbeeld om deze training te volgen, gaat je hoofd denken. Moet ik dit wel doen? Is dit wel de juiste training? Kan ik niet beter nog even wachten? Die gedachten helpen niet. Ze helpen je natuurlijk wel bij het uitstellen van jouw beslissing tot dat juiste moment. Nieuwsflits: dat moment bestaat niet!

Daadkracht.

Om je te helpen en gelijk je uitstelgedrag te beïnvloeden laat ik meteen weten wat daadkracht door de betekenis te geven. Daadkracht wat is dat nu precies? Volgens het woordenboek krijg je deze definities: 1) Aandrift 2) Doortastendheid 3) Energie 4) Esprit 5) Fut 6) Momentum 7) Ondernemingsgeest 8) Ondernemingslust 9) Puf 10) Werklust. Zo nu weet dat. Het gaat je nog steeds niet daadkrachtiger maken, of wel?

Effectief

Wat je wel gaat helpen is jezelf beter te leren kennen en vast te stellen wat er in lastige situaties met je gebeurt. Hoe reageer je dan en welk gedrag laat je vervolgens zien. Als je dat weet kun je veranderingen aanbrengen. Ga je dan je karakter veranderen? Nee, natuurlijk niet. Juist niet zou ik zeggen. Het tegenovergestelde is eerder te verwachten. Je gaat leren om jouw specifieke talenten effectiever in te zetten in de training daadkracht.

Wat leer je dan?

Een belangrijk uitgangspunt is dat iedereen op zijn eigen manier leert. Daarbij komt dat je verschillende wensen kunt hebben. Tijdens deze training over daadkracht kan je in ieder geval het volgende leren. Dan weet je wat je kunt verwachten.

Dit zijn de leerdoelen:

» Je leert jouw talenten beter kennen.

» Je leert duidelijke keuzes te maken en op te volgen.

» Je leert beter voor jezelf op te komen.

» Je leert beter om te gaan met weerstanden.

Wat ga je doen?

Hoe ziet het programma eruit?

1) Krachttraining.
Ontdek de kracht in jezelf. Wat kan je, wat wil je en wat durf je?

2) Ken je talent.
Wat geeft je energie? Waar heb je plezier in? Waar ben je echt goed in?

3) Doelen stellen.
Welke doelen maak je voor jezelf? Zijn die realistisch? En daarna?

4) Contact maken vanuit jouw kernwaarden.
Wat vind je belangrijk in je leven? Leef je daar ook naar? Hoe merken mensen dit aan jouw gedrag?

5) Omgaan met emoties van tegenslag of kritiek
Negativiteit vindt niemand fijn. Hoe ga jij er nu mee om? Helpt dat? Zo niet dan is een andere manier zinvoller.

daadkrachtig-coach

Werkwijze

Voorafgaand aan de training vind een intakegesprek plaats waarbij jouw specifieke behoefte of thema duidelijk wordt. Tijdens vijf bijeenkomsten worden deze thema's doorgrond.  Hierbij krijg je opdrachten om mee te experimenteren. Die helpen je om dit te verankeren in nieuw gedrag. Keuzes maken is niet zo moeilijk. Het opvolgen van je keuzes is lastiger. Maar daar gaat het net om.

En daarna?

Na de training heb jij een praktisch plan van aanpak. Zodat je zelf verder kunt met verhoogde daadkracht. Je gebruikt de aangereikte handvatten op een praktische manier. Daarmee zorg je er voor dat het goed aansluit bij jouw karakter en gedrag.

Wil jij jouw daadkracht verbeteren? Wil jij niet alleen maar denken, maar ook echt doen? Meld je dan aan en we gaan samen aan de slag. Wil jij weten wat deze aanpak je kost en vooral wat het jou oplevert, neem dan contact met mij op.

Kun je niet wachten om jouw daadkracht te verhogen?

Laat je niet tegen houden door jouw belemmerende gedachten!
Top