De Startversneller

Business coaching voor startende ondernemers.

Wat is business coaching met de startversneller?
Business coaching voor 250 per jaar kan dat? Nee het is geen instinker! Het is echt zo. Via de startversneller. Ik krijg regelmatig de vraag: Wat is dat, de startversneller? Kort gezegd krijg je als startende ondernemer subsidie op business coaching. Waarom? Dat is is heel simpel. De provincie Gelderland wil bedrijvigheid in haar provincie nog meer stimuleren. Door met een coach te werken vergroot het jouw kans op succes als ondernemer. Hoe groot wil je weten ? 89% van de gecoachte ondernemers bestaat langer dan 5 jaar. In vergelijking met van starters zonder coach is dat 49%. Een  aanzienlijk verschil.

Ambities

De Startversneller richt zich op ambitieuze ondernemers die met coaching hun bedrijf sneller naar een hoger niveau willen brengen. Om deel te kunnen nemen moet je in ieder geval aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Je staat niet langer dan 5 jaar ingeschreven bij de KvK.
  • De standplaats van je onderneming is in Gelderland.
  • Je wilt zelf investeren met tijd en geld.

Er is keuze uit een groot aantal businesscoaches binnen De Startversneller. De coaches helpen je graag verder met bedrijfskundige, financiële, technologische of juridische vragen. Uiteindelijk bepaal jij zelf met welke coach je aan de slag wilt. De klik of verbinding die je hebt met iemand speelt een grote rol.

Focus

Iedere ondernemer wil graag een vliegende start. Niet iedereen is het gegeven om meteen een winstgevend bedrijf te starten. Sterker nog de cijfers die ik eerder noemde laten zien dat meer dan de helft van de gestarte bedrijven na vijf jaar niet meer bestaat. Dat is jammer of niet? Waar zorgt business coaching nu eigenlijk voor? Het werk uit handen neem gebeurt niet. Een coach leert je wel focus te houden op wat je van plan bent. Dat plan is belangrijk en  is de leidraad. Je gebruikt je talenten en vaardigheden als ondernemer. Maar welke zijn dat precies? Hoe effectief is je communicatie. Is je werkwijze efficiënt en gebruik je de juiste marketing tools. Moet je dat dan allemaal tegelijk beheersen? Relativeren leert een coach je ook een stuk sneller dan wanneer dat je het allemaal alleen mag uitzoeken. Het totale plaatje wordt nu duidelijker denk ik. Business coaching zorgt voor meer scherpte.

 

business-coaching-startversneller

 

Hoe werkt het?

Er zijn een aantal stappen die je doorloopt alvorens je toestemming kunt krijgen tot de subsidie van de Startversneller. Ik richt me nu voor de duidelijkheid op de starters in mijn eigen provincie Gelderland.

1. Aanmelden

Op de site van de startversneller vind je een aanmeldknop. Wat die doet lijkt me duidelijk Dan meld jij je vervolgens aan via een portal. Hier vul en dien je de aanvraag in. Binnen 5 werkdagen nemen de mensen van de startversneller contact met je op. Het maakt in deze fase nog niet uit of je al een coach hebt uitgezocht. Als tip geef ik mee wees duidelijk en laat je ambities niet thuis.

2. Ondernemers E-Scan

Je krijgt toegang tot een ondernemers E-scan. Met de uitslag van de scan krijg je inzicht in jouw ondernemersvaardigheden. Zo kan ik als coach nog beter inspelen in de behoeftes die je als ondernemer hebt. Mijn tip laat je coach die scan ook zien zodat het traject daarmee wordt aangevuld.

3. Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek met de mensen van de startversneller bespreek jij onder andere:

  • Jouw ambities.
  • Hoe kansrijk jouw onderneming is.
  • Hoe realistisch de financiële prognoses zijn.
  • De ondernemersscan.
  • Jouw ondernemersplan.
  • Naar welke coach en opleiding jouw voorkeur uit gaat.

4. Aanvragen van de coach en/of opleidingsvouchers

Na afloop van het intakegesprek hoor je of je een voucher aan kunt vragen, hierna volgt een email met verdere uitleg. Je kunt een voucher aanvragen voor een coach traject en een opleidingstraject. Je krijgt 80% van de kosten vergoed met een minimum van € 500,- en een maximum van €1.000,- per voucher. Vervolgens ga je zelf een overeenkomst aan met de coach en het training/opleiding instituut. Je betaalt rechtstreeks aan deze partijen en ontvangt de vergoeding van ons na afronding van het coach traject. Het traject duurt maximaal één jaar voor de startversneller.

5. Business coaching & Opleiding

Je volgt het coachtraject en de training/opleiding volgens jouw aanvraag. Als je niet direct met het opleidingstraject wilt starten, is het mogelijk om dit later in te dienen.

Afronding

Als je klaar bent met de coaching dan sluit je het programma af door de ondernemersscan nogmaals te maken. Je ziet daardoor nog beter wat voor vooruitgang je hebt geboekt met behulp van de ondersteuning vanuit het programma. Je laat dan natuurlijk weten hoe goed je coach je begeleidt heeft. Vervolgens dien je de facturen van de business coach en/of opleiding in via de portal en geef je aan hoe het traject is verlopen. En daarna ontvang je de vergoeding van de startversneller.

Ik hoop je hiermee inzicht te hebben verschaft in wat deze subsidieregeling van de provincie Gelderland inhoudt. Mocht je hierover vragen hebben neem dan contact met me op. Dan maken we een afspraak om uitgebreider in te gaan op jouw businesscoaching. Hierdoor weet jij waar je aan toe bent. En wie weet klikt het nog ook!

klik hieronder op de button om een afspraak te maken.

Top