Home / Regie over je loopbaan

Regie over je loopbaan

Wanneer was jouw laatste carrière APK?

Stel je bent 45 jaar of ouder en je denkt wel eens na over je carrière en leven. Dat doen wij mensen nog wel eens toch? Zo’n vraag uit de reclame van een bekende opleider; “Wat wil ik later eigenlijk worden?” Of “Wil ik dit eigenlijk nog wel 22 jaar blijven doen?” Krijg ik hier nog wel energie van? Vind ik dit nog steeds leuk of niet? Als je dat herkent en je wil hier echt aandacht aan besteden dan heb ik een extra aantrekkelijke mogelijkheid voor je. Onderzoek dit samen met mij, gewoon in Duiven.

Hoe zit dat dan ?

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt een subsidie beschikbaar voor werknemers vanaf 45 jaar om hun loopbaan en situatie op de arbeidsmarkt in kaart te brengen. Minister Koolmees wil met deze mogelijkheid 45-plussers stimuleren de regie over hun loopbaan te nemen en/of te houden. Het is belangrijk om gezond, met succes en vooral plezier te blijven werken tot aan je pensioen. Jij wilt toch ook uitkijken naar de toekomst met een mooi perspectief. En nog belangrijker is om dit ook te realiseren. Een loopbaan is gelukkig meer dan alleen geld verdienen.

Waarom?

De arbeidsmarkt verandert in een steeds sneller tempo. Het zou best wel kunnen gebeuren dat je hier zelf de gevolgen van gaat merken. Regeren is vooruitzien. En jij kan wellicht denken : “Leuk idee, maar wat moet ik er mee? Het gaat prima en ik heb het al druk zat!” Mooi dan heb je alle reden om nu gebruik te maken van deze kans. Daar komt bij dat je waarschijnlijk al ruim twintig jaar werkt, maar eigenlijk pas net over de helft van je loopbaan bent. Je ziet dat jouw loopbaan die tussentijdse controle gewoon verdiend. Wanneer stelde jij jezelf voor het laatst de vraag: “Wat moet mijn volgende stap zijn op het gebied van werk?” Ja, precies waar wacht je nog op? Stel vragen!

Wat doet het?

Het ontwikkeladvies voor 45+ is specifiek op deze situatie gericht. We kijken samen hoe jouw situatie er uit ziet.  Eerst schep je duidelijkheid in wat jij leuk vindt en goed kan. Vervolgens maken we een vertaalslag naar de arbeidsmarkt en welke kansen die voor jou biedt. Eigenlijk een soort APK van je loopbaan! Het resultaat is een concreet actieplan dat jouw richting geeft voor de ontwikkeling van het volgende deel van jouw loopbaan.

Voorwaarde voor subsidie.

De minister heeft één voorwaarde gesteld om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling en daarmee gratis een persoonlijk actieplan voor je loopbaan aan te vragen. Je krijgt je ontwikkeladvies als 45-plusser volledig vergoed als je minimaal 12 uur per week werkt (en dus niet ziek of werkloos bent). Voldoe je aan de voorwaarden? Meld je dan snel aan voor jouw ontwikkeladvies. De subsidieaanvraag verzorg ik voor je. Kom je niet in aanmerking voor de subsidieregeling? Niet getreurd, natuurlijk kun jij je ook gewoon aanmelden voor dit traject! Dan kost in dat geval € 600,- (excl. btw).

Wil je meer?

Mijn aanpak is persoonlijk en op maat. Dat betekent dat jij meer kunt vragen dan alleen loopbaan advies. Je hebt zelf de regie. Wil je hierover meer weten wat dit traject inhoudt? Maak dan een afspraak en stel je vragen!

Top