Referenties

Referenties

Aanprijzing doe ik liever niet zelf. Naar aanleiding van gesprekken met coachees, netwerkcontacten en andere betrokkenen krijg ik te horen wat ze van mij  als coach en van mijn aanpak vinden. Om een indruk te geven heb ik er een aantal hieronder opgesomd. Omdat vertrouwen voor mij belangrijk is bij coaching,  zijn enkele van de de onderstaande referenties ( in overleg) anoniem gemaakt. Meer over mijn werkwijze vind je hier.

Ontvangen referenties

"Erg fijne manier van coaching en ik voelde mij erg op mijn gemak bij Remco. Ondanks af en toe kritische vragen richting mijn zelfbeeld ging ik heel positief weg na een gesprek. Daar kreeg ik energie van en zag ik de toekomst op werkgebied een stuk rooskleuriger. "
Tom Stoopendaal, oktober 2020
“Inmiddels werk ik nu al langer dan een jaar samen met Remco en ik ben ontzettend tevreden. Remco leert mij dingen, laat mij dingen voelen en geeft ontzettend veel waardevolle tips voor nu en in de toekomst. Hij is mijn eerste coach ooit geweest en ik als ontzettend eigenwijs persoon had niet verwacht dat ik op zo’n manier naar iemand kan luisteren. Mijn business is het afgelopen jaar ontzettend hard gegroeid en Remco heeft daar absoluut een aandeel in gehad. Op naar nog meer jaren samenwerking."
Daniel Kuipers, september 2020
"Remco houdt je met zijn scherpzinnige opmerkingen een spiegel voor en legt de vinger op de zere plek. Met zijn humor maakt hij zware onderwerpen luchtiger en beter bespreekbaar."
Silvia, februari 2020
"Coaching door Remco heeft mij waardevolle nieuwe inzichten en handvatten voor de toekomst gegeven."
Dayenne Zweers-Nieuwenhuizen, januari 2020
"Remco ziet, leest en begrijpt de coachee. Met de nodige humor, zelfspot weet hij scherp de focus te houden op je ontwikkelpunten en laat je-zelf zien waar je “handvatten” zitten. Daardoor gebeuren er dingen, verander je en groei je als mens en professional, een aanrader!"
Marcel Smelt, januari 2020
"Vakman, weet je op een bepaalde manier te triggeren. Veel manieren in zijn pakket om tot de kern te komen. Scherp, bepaalde humor, vriendelijk."
Roel, september 2019
"Recht voor zijn raap ofwel er niet om heen draaien. Geeft dit ook aan als jij, als klant, daar moeite mee hebt. Humor, maar wel de stijl van Remco. Daar zal je achter komen tijdens de gesprekken. Remco oprecht, gedreven, brede kennis en vooral goed in zijn vak!"
Geert, september 2019
"Remco is in in staat om het beste in je naar boven te halen. Hij doet dat op een respectvolle, liefdevolle en humoristische manier. Hij heeft me laten zien dat kwetsbaarheid een kracht is en hoe ik dat kan inzetten. Ook heb ik helder gekregen wat ik wil en wie ik ben, wat mijn patronen zijn en hoe ik deze kan doorbreken. Hij was er voor me als ik vastliep en in paniek raakte. En steeds was er rust, betrokkenheid en ruimte. Heel belangrijk en heel prettig."
Anoniem, september 2018
"Remco is betrokken, oprecht, innemend, opbouwend en niet in de laatste plaats confronterend als coach met een missie om het beste uit iemand te halen, waar hij dan ook helemaal voor gaat, met een flinke dosis humor.Hij weet in heel korte tijd tot de kern van de problemen te komen. De bewustwording en kwartjes die zijn gevallen ( ik zou er rijk van worden !) zijn aan hem te danken door zijn effectieve manier van coachen in het hier en nu."
Marjon, mei 2018
Remco legt de vinger op de zere plek en werkt daar naartoe op een manier waarvan jij niet weet dat je die nodig hebt. Dat is vaak confronterend maar wellicht juist daardoor heel leerzaam. Hij doorziet waar de problemen zitten, is confronterend maar geduldig en legt uit als iets niet binnenkomt of duidelijk wordt. Mijn traject met Remco was zeer leerzaam en ik zou het zeker weer doen.
Marieke,  februari 2017
Prettige persoon die je op je gemak stelt. Hij maakt het je echter niet makkelijk, dwingt je goed na te denken en kiest daarvoor verschillende strategieën.
Klaas,  maart 2017

Remco is een coach die:

 • Mij vreselijk uitdaagt!
 • Met mij meegaat en me volgt.
 • Echt is!
 • Humor en scherpte in weet te zetten voor mijn coaching!
 • Mij helpt te groeien.
 • Humor hebt die effect heeft!
 • Mij niet loslaat, pitbull!

Referenties van Coach Re-Fides Coaching & Advies

Wat breng ik nog meer?

 • Je vraagt door net zolang tot je bij de kern bent.
 • Sensitiviteit en inlevevingsvermogen. 
 • Kwetsbaarheid. 
 • Humor.
 • Provocaties. 
 • Verbinding maken, echt contact leggen.
 • Praktische handvatten.
 • Luchtigheid.
 • Geen angst om te blijven staan bij wat er echt toe doet!

Wil jij ook gecoacht worden?

Maak dan een afspraak voor een intakegesprek.
Top

Wil jij niets meer missen?

Abonneer je dan op de nieuwsbrief!NL Leert door: nieuws

Loopbaan coaching voor iedereen! Het loket is weer dicht. Wil je meer informatie neem dan contact op.

Loopbaan coaching om te bepalen of jij jouw talenten benut. Of dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging.

Zoek jij een coach, maak dan nu een afspraak voor een gratis intakegesprek!

Weet jij wat je waard bent? Ontdek jouw talent en hoe je dat optimaal leert benutten!

Mail me hier voor een afspraak.