Referenties

Referenties

Aanprijzing doe ik liever niet zelf. Tijdens gesprekken met coachees, netwerkcontacten en andere betrokkenen krijg ik regelmatig te horen wat ze van mij als coach en van mijn aanpak vinden. Om een indruk te geven heb ik een aantal referenties hieronder opgesomd. Omdat vertrouwen voor mij belangrijk is bij coaching,  zijn enkele van de de onderstaande referenties ( in overleg) anoniem gemaakt. Meer over mijn werkwijze vind je hier.

Ondernemers vertellen:

"Remco is direct en weet je op de juiste manier te triggeren. Hierdoor word je aan het denken gezet en uitgedaagd tot ontwikkeling van jezelf en daarmee je onderneming."- Lisa Aarntzen

“Inmiddels werk ik nu al langer dan een jaar samen met Remco en ik ben ontzettend tevreden. Remco leert mij dingen, laat mij dingen voelen en geeft ontzettend veel waardevolle tips voor nu en in de toekomst. Hij is mijn eerste coach ooit geweest en ik als ontzettend eigenwijs persoon had niet verwacht dat ik op zo’n manier naar iemand kan luisteren. Mijn business is het afgelopen jaar ontzettend hard gegroeid en Remco heeft daar absoluut een aandeel in gehad. Op naar nog meer jaren samenwerking." -Daniel Kuipers

"Coaching door Remco heeft mij waardevolle nieuwe inzichten en handvatten voor de toekomst gegeven."Dayenne Zweers-Nieuwenhuizen

"Remco ziet, leest en begrijpt de coachee. Met de nodige humor, zelfspot weet hij scherp de focus te houden op je ontwikkelpunten en laat jezelf zien waar je “handvatten” zitten. Daardoor gebeuren er dingen, verander je en groei je als mens en professional, een aanrader!" - Marcel Smelt

"Recht voor zijn raap ofwel er niet om heen draaien. Geeft dit ook aan als jij, als klant, daar moeite mee hebt. Humor, maar wel de stijl van Remco. Daar zal je achter komen tijdens de gesprekken. Remco oprecht, gedreven, brede kennis en vooral goed in zijn vak!"Geert

"Remco is betrokken, oprecht, innemend, opbouwend en niet in de laatste plaats confronterend als coach met een missie om het beste uit iemand te halen, waar hij dan ook helemaal voor gaat, met een flinke dosis humor. Hij weet in heel korte tijd tot de kern van de problemen te komen. De bewustwording en kwartjes die zijn gevallen ( ik zou er rijk van worden !) zijn aan hem te danken door zijn effectieve manier van coachen in het hier en nu."Marjon

Loopbaancoachees vertellen:

"Geweldig geholpen met o.a. mijn motivatiebrief bij mijn nieuwe sollicitatie. Remco Vonk van Re-Fides Coaching & Advies is een echte aanrader hij had veel bruikbare tips voor me. I’ve got the job" -Robert Riekerk

"Remco, je bent een fijne coach. Je weet goed wat iemand in zijn zoektocht nodig heeft. Iemand zelf laten denken is zeker een goede manier daarvoor! Bedankt!" -Dorienke Wiggelinkhuijsen

"In een ongedwongen en veilige sfeer heb ik fijne coachgesprekken gehad die mij meer inzicht gaf in mijn functioneren. Een ervaren coach die middels maatwerk precies weet waar je "pijnpunten" zitten waar je effectief mee aan de slag kunt. Daarbij een twistje humor en je gaat tevreden weg."- Inge de Ruiter

"Erg fijne manier van coaching en ik voelde mij erg op mijn gemak bij Remco. Ondanks af en toe kritische vragen richting mijn zelfbeeld ging ik heel positief weg na een gesprek. Daar kreeg ik energie van en zag ik de toekomst op werkgebied een stuk rooskleuriger. "-Tom Stoopendaal

"Vakman, weet je op een bepaalde manier te triggeren. Veel manieren in zijn pakket om tot de kern te komen. Scherp, bepaalde humor, vriendelijk."Roel

Life-coachees en deelnemers aan trainingen vertellen:

"Remco haalt je uit je comfortzone en houdt je een spiegel voor, waardoor je inzichten krijgt die je heel veel verder gaan helpen. Ik heb het coachingstraject met Remco als heel waardevol ervaren door de combinatie van interessante inzichten over mijzelf en concrete tips om patronen te doorbreken. Ik kreeg ook van mensen om mij heen te horen dat ik vooruitgang boekte op de door ons gestelde leerdoelen!"-anoniem

"Het is duidelijk dat Remco erg veel kennis heeft over het vakgebied sales en met name de manier van communiceren en wat de invloed daarvan is. Ik heb je trainingen als erg prettig ervaren. Voor mijn gevoel heb je mij en ons als team doen beseffen hoeveel invloed communicatie kan hebben en dan met name de manier van communiceren. "- Josja Appelo

"Remco houdt je met zijn scherpzinnige opmerkingen een spiegel voor en legt de vinger op de zere plek. Met zijn humor maakt hij zware onderwerpen luchtiger en beter bespreekbaar." -Silvia

"Remco is in in staat om het beste in je naar boven te halen. Hij doet dat op een respectvolle, liefdevolle en humoristische manier. Hij heeft me laten zien dat kwetsbaarheid een kracht is en hoe ik dat kan inzetten. Ook heb ik helder gekregen wat ik wil en wie ik ben, wat mijn patronen zijn en hoe ik deze kan doorbreken. Hij was er voor me als ik vastliep en in paniek raakte. En steeds was er rust, betrokkenheid en ruimte. Heel belangrijk en heel prettig."Anoniem

"Remco legt de vinger op de zere plek en werkt daar naartoe op een manier waarvan jij niet weet dat je die nodig hebt. Dat is vaak confronterend maar wellicht juist daardoor heel leerzaam. Hij doorziet waar de problemen zitten, is confronterend maar geduldig en legt uit als iets niet binnenkomt of duidelijk wordt. Mijn traject met Remco was zeer leerzaam en ik zou het zeker weer doen."Marieke

"Prettige persoon die je op je gemak stelt. Hij maakt het je echter niet makkelijk, dwingt je goed na te denken en kiest daarvoor verschillende strategieën."Klaas

Remco is een coach die:

 • Mij vreselijk uitdaagt!
 • Met mij meegaat en me volgt.
 • Echt is!
 • Humor en scherpte in weet te zetten voor mijn coaching!
 • Mij helpt te groeien.
 • Humor heeft, dat effect heeft!
 • Mij niet loslaat, pitbull!

Remco Vonk

Wat breng ik nog meer?

 • Je vraagt door net zolang tot je bij de kern bent.
 • Sensitiviteit en inlevevingsvermogen. 
 • Kwetsbaarheid. 
 • Humor.
 • Provocaties. 
 • Verbinding maken, echt contact leggen.
 • Praktische handvatten.
 • Luchtigheid.
 • Geen angst om te blijven staan bij wat er echt toe doet!

Wil jij ook gecoacht worden?

Maak dan een afspraak voor een intakegesprek.
Top