De Provincie Gelderland en OostNL willen meer startende ondernemers.

Meer startende ondernemers mogen gebruik maken van subsidie!

 

startende ondernemers; provinciehuis Gelderland

Ontbijt.

Vanochtend heb ik op uitnodiging van de gedeputeerde Michiel Scheffer een ontbijtsessie bijgewoond in het Provinciehuis in Arnhem. Zowel coaches als startende ondernemers waren aanwezig om met elkaar ervaringen uit te wisselen. Waar loop je tegenaan in het coachtraject en waar liggen mogelijkheden tot verbetering? Niet alleen als starter maar ook als coach. Mijn volgers weten dat ik, van elkaar leren een warm hart toe draag. Daarom alleen al heb ik deze gelegenheid aangegrepen om op de uitnodiging in te gaan.  Eerder schreef ik er ook al over (vind je hier).En mijn verwachtingen werden beloond. De discussie na het formele gedeelte werd enthousiast gevoerd. Vragen over markten, doelgroepbenadering, marketing en klantbeleving passeerden de revue.  Nieuwe inzichten zag ik ontstaan op de gezichten van enkele deelnemers. Mooi om mee te maken.

200e

Intussen zijn we in Gelderland al met de 200e starter begonnen. Onder luid applaus overhandigde Michiel Scheffer de voucher aan Sander Visschers. Hij deed met zijn coach kort zijn verhaal over zijn bedrijf. Zijn coach heeft het traject en zienswijze van zijn coaching nog eens onderstreept. Duidelijk voor mij is dat er naast een klik ook een match is met het soort coaching. Niet iedere coach is hetzelfde en heeft een eigen specialisatie. Het mooie van een coachpool is dat je daar zelf een keuze uit kunt maken. Aan de andere kant maakt dit het ook niet makkelijker bij de beslissing. Wat mij betreft, zou daar meer flexibiliteit in mogen komen. Ik ga uit van eigen kracht. Als het traject is afgerond en je hebt nog uren over waarom dan niet een specialist op een ander vlak raadplegen. Tot het zover is,  adviseer ik je om met meerdere coaches een afspraak te maken. En kom daarna tot een keuze. Een gesprek meer is in dit geval geen overbodige luxe. Het leidt tot een beter besluit. En hier vind je zomaar een goede coach: goede coach

Oproep.

Er was een overduidelijke boodschap van de gehele organisatie: "Dit succes mag nog uitgebreider worden! We willen graag meer starters ondersteunen." Dus mijn oproep mede namens de provincie  meld je bij mij!  Tijdens een intake leg jij uit wat je wil bereiken en ik luister goed naar je. Samen bepalen we vervolgens  je plan en gaan we aan de slag. Prachtig om te kunnen zeggen: "Je gaat starten met hulp van een coach." Hierdoor is je kans om succesvol te ondernemen  met gemiddeld 40% gestegen. Ja echt! De onderzoeken wijzen uit dat 89% van de starters nog actief is na vijf jaar vergeleken met de starters zonder coach. Dat ligt op 49%. Waar wacht je nog op? Heb je plannen laat het mij dan weten. Ik help je er graag bij.

Nog even de voorwaarden:

  • Uw bedrijf moet al zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
  • U mag niet langer dan 5 jaar staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
  • Wij werken vanuit een provinciale regeling voor de provincies Gelderland en Overijssel, de vergoeding geldt alleen voor bedrijven welke in deze provincies zijn gevestigd.
  • Het is niet verplicht om al een ondernemersplan te hebben. Als u nog geen ondernemersplan heeft adviseren wij u toch alvast een opzet te maken.

Tot binnenkort; de koffie staat klaar

Top