Kies jij bewust?

Kies jij bewust?

Kies jij bewust?

 

Kies jij bewust?

Vandaag was ik deelnemer aan een netwerkbijeenkomst van ondernemers in mijn regio. Ergens rond Duiven en Arnhem dus. Het onder het genot van een kop koffie ontmoeten van onbekende mensen spreekt mij erg aan. Nieuwe mensen ontmoeten betekent voor mij een andere blik op nieuwe en bestaande zaken. Uiteindelijk willen we in essentie allemaal hetzelfde. Maar welke keuze maak je dan? De weg om er te komen is voor iedereen anders. En daar zit nou net de energie in voor mij. De nieuwsgierigheid naar het antwoord op de vraag: Kies jij bewust? Wat zie ik daarvan tijdens een netwerkbijeenkomst?

Luisteren en kijken

Onderzoeken waarom een ondernemer het zo heeft aangepakt, zoals hij of zij deed, vind ik interessant. En het daarna zelf uitproberen en vertalen naar mijn werkwijze. Als het idee werkt is het makkelijker om het in je dagelijks leven toe te passen. En dan is er weer een volgend idee of een tip, hoe klein ook, die me dan in beweging brengt. Beweging betekent energie uitstralen en zo is het cirkeltje weer rond. Kortom openstaan voor nieuwe energie zorgt voor nieuwe energie. En zo inspireer je elkaar om in beweging te komen. Daar kies ik bewust voor.

Uitzondering of niet?

Vandaag was daar geen uitzondering op. Of toch wel? Zo deed een van mijn gesprekspartners een interessante uitspraak. Ja, die netwerkbijeenkomsten zijn wel leuk hoor maar nieuwe klanten haal je er zelden uit. De andere keken wat schaapachtig naar de spreker die zijn ruimte nam om nog eens goed uit te leggen dat hij dat helemaal juist had. Het is niet de eerste keer dat ik dit hoor. Met welke intentie neem je dan deel aan deze bijeenkomst? Niet vanuit de gedachte dat dit verkeerd zou zijn. Ik heb ondertussen geleerd dat niet iedereen hetzelfde is. Zoveel mensen zoveel meningen. Diversiteit zorgt voor nieuw elan en enfin ik val in herhaling. Maar wat kiest hij dan als insteek.

 

Kies jij bewust? Einstein

 

Toch vraag ik me af waarom iemand komt. “Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg” ( Albert Einstein). Je hebt blijkbaar een behoefte die je wilt onderzoeken of wil toetsen. Hij kwam echter niet over de bühne. Om niet te vervallen in een visitekaartjes verdelende klantenjager, heb ik niet doorgevraagd naar zijn motieven. De non-verbale reacties van omstanders zei mij genoeg en de situatie is er niet naar om daar diep op in te gaan. Kies je moment verstandig.

Bewust of onbewust?

Dit is wel een voorbeeld van gedrag dat ik vaak tegen kom. De intentie, hoewel niet diepgaand onderzocht, is mogelijk de juiste. Dit gedrag leidt echter niet snel naar het verwachte resultaat. Deed hij dit bewust of onbewust? Daar zou je meer aandacht aan kunnen besteden door bijvoorbeeld stil te staan bij wat je wilt bereiken. En welk gedrag zou dan geschikt zijn? Welk talent kan je aanboren om wel het resultaat te bereiken dat je nastreeft? Niet alleen bij een netwerkgesprek maar in je werk of misschien wel in je leven. Stel jezelf nu de vraag maar. Doe jij dat bewust?

Doel.

Hoe vaak stel je jezelf de vraag wat je wilt bereiken? Wat je daar leuk aan vindt? Wat je kunt inzetten om ervoor te zorgen dat je dit echt realiseert? Dit soort vragen stelde ik me vroeger eigenlijk zelden. En weet je, .... het resultaat was er dan ook naar. Als je ze niet stelt dan hoef je ze ook niet te realiseren. Dat is lekker comfortabel. Heerlijk toch!? Nou… om eerlijk te zijn was dat niet het geval. Er bleef iets knagen in me, waardoor ik ging zoeken. En dat leverde uiteindelijk ruimte en rust op. Nieuwe energie om nieuwe dingen te leren.  Om een lang verhaal kort te maken; ik help nu anderen bij het realiseren van hun doelstellingen, met heel veel plezier!

Kies bewust voor verandering?

Wil jij jezelf ook meer aandacht geven en uitzoeken wat je echt wilt veranderen in je werk of je leven? Wil je meer richting, zelfvertrouwen, geluk of succes? Kom eens kennismaken en laat mij je helpen in het realiseren van je droom of wens. Doe je hetzelfde als je altijd deed of is het tijd voor verandering? Wat kies jij? Ik gun je de juiste keuze.

Top