Hoe ontdek jij jouw krachtige gedachten?

Krachtige-gedachten-plantje

Gedachten zijn

Weet jij hoe sterk jouw gedachten zijn? Goede, en minder goede,  gedachten zijn enorm krachtig. Ze beïnvloeden niet alleen jouw denken, maar kunnen zorgen voor daar bijbehorende acties. Jouw gedachten lijken in zekere zin wel op zaadjes die je in een pot plant. De aarde en het water zijn de omstandigheden die het leven voorstelt. Welke aarde en voeding heb je dan nodig voor dit zaadje? Jouw acties komen voort uit je gedachten. Als je fijne gedachten hebt zullen dat ontegenzeggelijk fijne acties worden. Heb je negatieve gedachten wat denk je dat er dan gebeurt? Neem regie en ontdek jouw krachtige gedachten.

Positief

Graag ga ik uit van het positieve van gedachten. Het mooie hierbij is dat jij jouw eigen wereld kunt creëren. Dat is toch prachtig! Nu hoor ik je al denken; " Ja lekker Remco. Heb je te veel naar van die goeroes geluisterd? Is de champagne nog niet uitgewerkt? "Hoe jij hierop reageert is jouw keuze. Jij kunt zelf jouw gedachten bepalen. Het bewijs lever je door hier zelf over na te denken. En dat doe je nu? Ahaaa!

Voorbeeld

Laat ik het illustreren met het volgende voorbeeld. Ik dacht altijd dat ik de uitdrukking: Alles wat je aandacht geeft groeit, heb bedacht. (Mooie zin trouwens.) Het heeft mij geholpen bij het (her)vinden van mijn zelfvertrouwen. Toch zal die gedachte al veel langer moeten hebben bestaan. Naarmate ik meer begon te leren over mindset, gedachten en hersenen werd dat me wel duidelijk. Aristoteles heeft het ergens 350(v Chr.) jaar al gezegd. Bovendien alles is er al, in één of andere vorm of manier. Wat jij er mee doet is belangrijker.

Mindset

Nadat ik deze “ontdekking” heb gedaan kun je twee kanten op denken. Eén gedachte kan zijn; schaam je dat je zo stom kunt zijn dat je dacht dat jij dat wel even hebt uitgevonden. Wat een arrogantie zeg om dat te denken.” Ik kan ook denken: ”Nou Remco je dacht echt dat je dat zelf had bedacht maar dat is misschien toch niet waar. Mmm, toch heeft dit je vooruitgeholpen en je kent nu de kracht van een gedachte. Wie had dat gedacht hahaha. Denk daarom liever in wat je kunt bereiken. Dat zorgt voor ruimte en creativiteit. Jouw mindset is bepalend.

Mindset

Stel dat

Stel je zelf eens voor dat je een winstgevend bedrijf hebt, of een toffe nieuwe baan of je koopt dat mooie huis waar je al een tijd naar zoekt. Ga er even voor zitten. Doe je ogen maar dicht. Stel je nu voor hoe dit er voor jou uit zal zien. Wat zie jij jezelf doen? Hoe voelt dat in die gedachten? Wat zeg je dan. Fijn is dat gevoel he.? Als je nu bedenkt dat alles wat jij kunt bedenken ook werkelijkheid kan worden, wat gebeurt er dan bij je? Ik bedoel kijk maar om je heen, alles is voortgekomen uit gedachten die mensen hadden.

Verlangen

Of die krachtige gedachten ook werkelijkheid gaan worden, hangt van jou af. Van jouw inzet en wil om dit ook echt te realiseren. Ga je er ook echt voor? Wat wil je ervoor laten? Hoe groot is jouw verlangen? Die voorstelling heb je in de alinea hierboven al gemaakt. En kom je daarna echt in actie. Ga je daadwerkelijk stappen zetten om je doel te bereiken. Je hebt er al over nagedacht. Wat het ook is, een nieuwe baan, ander huis, meer vrienden of meer klanten. Wat jij wil en belangrijk vindt. Zo maak je jouw gedachten tot werkelijkheid. In je gedachten heb je een beeld gemaakt van wat je wilt doen. Hoe groter jouw verlangen is hoe hoger jouw energieniveau hierbij wordt. Daarmee vergroot jij de kans van slagen.

Aandacht

Een andere manier om je slagingskans te verhogen is om je niet te haasten. Als er een kans ligt pak je die natuurlijk. Geef aandacht aan elke stap of actie die je doet om jouw doel te bereiken. Wees je bewust van wat je aan het doen bent en waarom je het doet. Elke taak of stap die je bedacht hebt zorgt voor een volgende. Als een van die stappen niet wordt afgerond of van mindere kwaliteit is, beïnvloedt dat de volgende taak. Voer jouw taken in jouw tempo uit, met aandacht en lever waarde.

krachtige-gedachten-creatief

Wees jezelf

Vergelijk je niet met anderen. Soms lijkt het wel of iedereen het beter doet dan jij. Herken je dat? De sociale media laten het ene succesverhaal na het ander zien. Die gedachte zit in jouw hoofd en gaat je niet helpen. Blijf bij je eigen plan en hou jouw gedachten op koers. Natuurlijk zou het naïef zijn om niet te leren van anderen. Stel vragen aan anderen, hoe ze het doen en wat het hen heeft opgeleverd. Als het bij jou past kun je het ook uitvoeren. En bedank hen als je er wat geleerd hebt. Een welgemeend compliment geven zorgt voor een positief effect op iedereen.

Creatief

Als laatste wil ik je meegeven om je fantasie te gebruiken. Jouw geest kan ontzettend creatief zijn en veel bedenken. Ik roep niet op tot geestverruimende middelen maar vergroot je horizon. Praat met mensen, stel vragen, lees boeken en trek er op uit. Leef en leer. Hoe kun je dromen laten uitkomen wanneer je steeds hetzelfde blijft doen? Buiten je comfortzone ontstaan de mooiste dingen, weet je nog. En je horizon verbreden kan ook digitaal als je het te spannend vindt om op anderen af te stappen. Dat doe ik nu ook met deze blog. Een andere gedachte zorgt voor een ander verhaal. Het is aan jou om jouw krachtige gedachten te ontdekken.

Top