Ben jij het waard?

Ben jij het waard om gecoacht te worden?

Ben jij het waard?

Beweging

Verandering start met bewustwording. Bewustzijn of liever gezegd het bewust maken is het begin van je positieve verandering. Ik coach je in Duiven bij deze verandering. En verandering staat nooit stil. Als je eenmaal bent waar je wilde komen,  zie je gebeurtenissen in een nieuw perspectief. Dat leidt weer tot beweging. Een bekende voetballer zei eens: “Je gaat het pas zien als je het door hebt.” Dat is zeker van toepassing bij coaching. Ben jij het waard om gecoacht te worden?

Waarde toevoegen

Wat ik graag wil doen, misschien wil jij dat ook wel, is waarde toevoegen. Waarde toevoegen aan jou en jouw bedrijf. In zekere zin daardoor ook waarde aan mijzelf. Ik doe dit vanuit mijn persoonlijke overtuiging. Door te helpen jouw persoonlijke en zakelijke effectiviteit te vergroten of in andere gevallen te hervinden. Je herkent het vast wel als ik zeg dat je diep van binnen weet wat je bezighoudt. Wat er goed gaat en wat er beter kan. Maar neem je ook je verantwoordelijkheid? Pak je het zelf aan en realiseer je eigen doelstellingen. Gun het jezelf om daar vragen over te stellen? Aan je zelf, maar vraag ook anderen eens om hulp? Je zult versteld staan wat er dan kan gebeuren.

Effectief

Gisteren stelde ik tijdens een netwerkbijeenkomst de vraag wat dit inhoudt? Wat is persoonlijk of zakelijk effectief voor jou? Is daar een definitie van? Er kwamen verschillende reacties. Geen van reacties was hetzelfde. Voor iedereen is de definitie anders en dat is logisch. Ieder mens is anders, heeft een ander karakter, achtergrond en opvoeding. Ieder bedrijf is anders, heeft een ander product, werkwijze en cultuur.

Waar blijkt dan de waarde uit die ik toevoeg? Die vraag krijg ik uiteraard gesteld. Mijn antwoord en dat klinkt misschien als een open deur: “Door samen vast te stellen welke wensen je hebt.”. Toch ben ik ervan overtuigd dat dit een kunst op zich is. Echt te luisteren naar een ander zonder vooroordeel en daardoor afgeleidt worden. Die vragen durven stellen die echt er toe doen. Waar lig je 's nachts wakker van? Waar droom je van? Ik noem nu snel een paar voorbeelden en zo zijn er nog veel meer.

Hoofd of hart?

En door het te bedenken met elkaar. Je hersens aan het werk te zetten en je verbeelding te gebruiken. En dit te vertalen naar de praktijk. Als je het kunt bedenken kun je het toch ook uitvoeren. Daar stopt het wat mij betreft niet. Veel mensen gebruiken veel hun hoofd, maar zijn verleerd om al hun zintuigen te gebruiken. En het is er nog zeker wel. Ik hoor mijn nuchtere buurvrouw nog zeggen: “De rillingen liepen over mijn rug toen ik de beelden zag van de orkaan op St. Maarten.“ En kreeg jij ook een knoop in je buik toen iemand je aansprak op je gedrag op je werk. Ik weet zeker dat je nu zelf denkt aan een gebeurtenis waarbij je dit zelf voelde. Onderzoek dat gevoel dan nog eens beter. Wat gebeurt er dan met je? Waar voel je dat dan?

Vertragen

Onze moderne maatschappij biedt ons te weinig tijd om dit toe te passen. Onzin natuurlijk?! Je mag het gewoon doen. Het is maar net welke keuze jij maakt. Waar ik op doel is verbinding maken. Verbinding met anderen, maar ook met jezelf. Ik kom daar straks nog op terug. Verbinding maken met een ander mens en er echt te zijn voor iemand. Je herkent wel het gesprek waar iemand met je praat maar voortdurend langs je heen kijkt op zoek naar iets anders. We willen en moeten allemaal snel en weer door. Door te vertragen, even stil te staan bij wat je wil, gaat alles ineens een stuk makkelijker.

Stel vragen!

Waar ik naast het leggen van een echte verbinding grote waarde aan hecht is persoonlijk leiderschap. Persoonlijk leiderschap heeft voor mij te maken met de verbinding die je met jezelf hebt. Snap je wie je bent, weet je waarom je doet wat je doet. Ben je in alle omstandigheden jezelf? Daarnaast betekent het ook voor jezelf zorgen. Hoe is je balans tussen je werk en privé. Pak je genoeg rust en ontspanning? Geniet je van de kleine (en grote) dingen van het leven? Weet je welke talenten je hebt en welke vaardigheden je hebt verworven in de loop der jaren? En zet je die goed in? Wat is het je waard om dit uit te zoeken? Kortom beantwoord jouw vragen.

Energie

Echt aandacht is er nodig voor jouw knelpunt. Als je eenmaal hebt besloten dat je deze uitdaging aangaat vergt dit moed. Iets moet veranderen om gelukkig te worden. En dat kan ook best een pijnlijke ervaring zijn. Op zoek naar verandering betekent uit je luie stoel komen(je comfortzone) en aan het werk. De leukste periode komt vrij snel daarna waarbij je gaat onderzoeken wat er allemaal mogelijk is. Fantastisch wat daar voor een energie vrijkomt. Waartoe mensen plotseling in staat zijn. Dat is geweldig om mee te maken, maar zeker ook om te begeleiden!

Ben jij het waard?

Wil je die positieve verandering? Jouw commitment verhogen? En wil je werken op basis van wederzijds respect? Gericht op jouw persoonlijke vraag of dat van je team. En wil je dat op een structurele manier? Ik zou bijna zeggen: “Wie wil dat nou niet?” Maak eens een afspraak om kennis te maken. Wie weet waar het je brengt.

Ik gun je een mooie reis bij (her)ontdekken van jullie talenten, het verhogen van je effectiviteit en daardoor het realiseren van je dromen! Want jij bent het waard om gecoacht te worden!

Top