Aantrekkingskracht vergroten doe je zo!

Wil jij ook meer aantrekkingskracht?

Hoe komt het toch dat sommige mensen een enorme aantrekkingskracht hebben en anderen niet. Is dat echt zo of gebeurt er wat anders? Van die uitspraken zoals: " Wanneer hij de kamer binnenkomt dan staat er echt iemand." Of "Waarom is zij toch altijd zo duidelijk bij wat zegt?" Komt dat omdat ze er fantastisch uitzien. Of dat ze lang zijn of zoiets? Zou het kunnen komen dat ze weten wie ze zijn en wat ze willen zeggen?  Ze hebben zelfvertrouwen en staan in verbinding met zichzelf. En daardoor zijn ze aantrekkelijk voor anderen. Die herkennen zich in hen of zouden willen dat ze meer op hen lijken. Mijn overtuiging is dat je dit zelf  kunt beinvloeden. Of beter gezegd, en nu wordt het interessant, je kunt het leren. Hoe je aantrekkingskracht vergroot leg ik je hieronder verder uit.

Uiterlijk?

Aantrekkelijkheid zit voor een deel in uiterlijkheden. Dit kun je voor een deel beïnvloeden. Je kunt het natuurlijk zoeken in een uniform, dat ik vroeger droeg. Zo’n kostuum geeft je een bepaalde autoriteit. Mooie kleding en een verzorgd uiterlijk en elke dag trainen in de sportschool helpt je zeker bij het opbouwen van je zelfvertrouwen. Dat jouw buitenkant je tevreden stemt helpt je om rust te voelen. Rust uitstralen wordt gezien als kenmerk van zelfverzekerde mensen. Rust in je hoofd zorgt voor meer rust in je lijf. Maar wat als jij je uiterlijk niet mee hebt.

Verbinding

Er zijn gelukkig genoeg andere mogelijkheden. Zelf merk ik dat mijn zelfvertrouwen groei, als ik goed weet om te gaan met lastige situaties. Iemand uit kritiek of je vindt het spannend om voor een groep te praten. Voor iedereen kan er een situatie zijn waarvan je het liefst hard wegloopt. Hoe ga ik hier mee om? De ene keer komt dit omdat mijn strategie werkt. Je bedenkt wat en hoe je het wilt zeggen. Als je dat vaak genoeg hebt ervaren overkomt het je vaker dat je op de meest effectieve manier reageert. Dan is er geen strategie maar geef je de juiste reactie in het gesprek en merkt dat het eigenlijk wel meevalt. De opmerking van een ander raakt je minder. Je stelt de juiste vragen om de kern van de opmerking te doorgronden. De ander merkt dat je oprecht luistert en serieus omgaat met de opmerking. Er onstaat een verbinding.

Er zijn veel signalen waar mensen op reageren. Dat is voor iedereen verschillend omdat we nu eenmaal op verschillende manieren gevormd zijn door eerdere ervaringen. Daardoor maak je verbindingen in je hoofd en word je getriggerd als je een situatie herkent. Ik wil een aantal van deze signalen noemen, zonder dat ik de illusie heb dat ik een volledig lijst voor je heb gemaakt.

Houding

Als eerste noem ik de houding van iemand. Als iemand binnenkomt, loopt met een rechte rug en kijkt onderzoekend de ruimte in. Het hoofd staat recht vooruit en ontspannen loopt deze persoon naar binnen. Je eerste indruk is dat er iemand binnenkomt die zelfvertrouwen heeft. Je merkt dat ze ruimte innemen maar nooit te veel. Dat zorgt voor een ontspannen indruk. Het mooie van jouw hoofd en lijf is dat doordat je dit doet je meteen de verandering kunt merken. Als je een krachtige houding aanneemt voel jij dit gelijk. Hoe vaker je dit doet hoe vertrouwder het voor je gaat voelen.

Stemgebruik

Is jou opgevallen dat je kunt horen wanneer iemand goed in zijn vel zit. Om een onderscheid te maken tussen mannen en vrouwen, mag dat nog? Bij mannen is de stem vaak lager en dieper wanneer ze vol zelfvertrouwen zijn. Vrouwen klinken juist iets hoger en dynamischer. In beide gevallen ervaar je als luisteraar een vertrouwd en aantrekkelijk gevoel. En vaak merk je goed wanneer iemand spanning ervaart. De adem zit hoog en men spreekt onrustig. Goed stemgebruik is te leren. Dat kun je zelf doen door voor de spiegel te oefenen of door gebruik te maken van een trainer of misschien zelfs een logopedist.
Door je stemgebruik te optimaliseren merk je dat je zelfvertrouwen groter wordt en daarmee verhoog jij je aantrekkelijkheid.

Stralen

Glimlachen maakt je aantrekkelijk. Dat ben je vast met mij eens. Niet iedereen kan een fantastische glimlach tevoorschijn toveren, zeker niet op commando. Je ziet het meestal gelijk als iemand niet oprecht glimlacht. Je kent het wel zo’n tandpasta met kramp in je kaken blik. Zelfs op een foto zie en voel je gelijk of dit een natuurlijk lach is of niet. Die oprechte glimlach zorgt voor aantrekkingskracht. Ze willen dat andere in hun gezelschap ook dat ook doen. Vriendelijkheid is aantrekkelijk en werkt aanstekelijk. Zorg voor een stralende glimlach, oprecht

Geniet meer

Mensen willen graag ergens bij horen. Als mensen oprecht en authentiek zijn voelen mensen grote aantrekkingskracht. Wie je bent en hoe jij je gedraagt heeft invloed op jouw aantrekkingskracht. We zijn niet allemaal filmsterren of topsporters. Gelukkig hoeft dat ook helemaal niet. Je kunt het best maar gewoon jezelf zijn. Je kunt hierop wel invloed uit oefenen door je houding, stem- en taalgebruik en meer te genieten van je leven en de mensen die je ontmoet. Laat dat vaker merken aan je toehoorders. Dan verschijnt die natuurlijke glimlach vanzelf.

Top