Businesscoaching

Businesscoaching voor € 250,- ?

Businesscoaching

Wat is businesscoaching met de startversneller?

Businesscoaching voor 250 per jaar kan dat? Nee het is geen instinker! Het is echt zo. Via de startversneller. Ik krijg regelmatig de vraag: Wat is dat,  de startversneller? Kort gezegd krijgt je als startende ondernemer subsidie op businesscoaching. Waarom? Dat is is heel simpel. De provincie Gelderland wil bedrijvigheid in haar provincie nog meer stimuleren. Door met een coach te werken vergroot het jouw kans op succes als ondernemer. Hoe groot wil je weten ?  89% van de gecoachte ondernemers bestaat langer dan 5 jaar. In vergelijking met van starters zonder coach is dat 49%. Dat is een aanzienlijk verschil lijkt mij. De Startversneller richt zich op ambitieuze ondernemers die met coaching hun bedrijf sneller naar een hoger niveau willen brengen. Om deel te kunnen nemen moet je in ieder geval aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Je staat niet langer dan 5 jaar ingeschreven bij de KvK.
  • De standplaats van je onderneming is in Gelderland.
  • Je wilt zelf investeren met tijd en geld.

Er is keuze uit een groot aantal  businesscoaches binnen De Startversneller. De coaches helpen je graag verder met bedrijfskundige, financiële, technologische of juridische vragen. Uiteindelijk bepaal jij zelf met welke coach je aan de slag wilt. De klik of verbinding die je hebt met iemand speelt voor mij persoonlijk een grote rol.

Iedere ondernemer wil graag een vliegende start. Niet iedereen is het gegeven om meteen een winstgevend bedrijf te starten. Sterker nog de cijfers die ik eerder noemde laten zien dat meer dan de helft van de gestarte bedrijven na vijf jaar niet meer bestaat. Dat is jammer of niet? Waar zorgt een coach nu eigenlijk voor. het werk uit handen neem gebeurt niet. Een coach leert je wel focus te houden op wat je van plan bent. Dat plan is belangrijk en dat is de leidraad. Je gebruikt je talenten en vaardigheden als ondernemer. Maar welke zijn dat precies? Hoe effectief is je communicatie. Is je werkwijze efficiënt en gebruik je de juiste marketing tools.  Moet je dat dan allemaal tegelijk beheersen? Relativeren leert een coach je ook een stuk sneller dan wanneer dat je het allemaal alleen mag uitzoeken. Het totale plaatje wordt nu duidelijker denk ik.

Hoe werkt het?

Er zijn een aantal stappen die je doorloopt alvorens je toestemming kunt krijgen tot de subsidie van de Startversneller. Ik richt me nu voor de duidelijkheid op de starters in mijn eigen provincie Gelderland.

1. Aanmelden
Op de site van de startversneller vind je een aanmeldknop. Wat die doet lijkt me duidelijk Dan meld jij je vervolgens aan via een portal. Hier vul en dien je de aanvraag in. Binnen 5 werkdagen nemen de mensen van de startversneller contact met je op. Het maakt in deze fase nog niet uit of je al een coach hebt uitgezocht. Als tip geef ik mee wees duidelijk en laat je ambities niet thuis.

2. Ondernemers E-Scan
Je krijgt toegang tot een ondernemers E-scan. Met de uitslag van de scan krijg je inzicht in jouw ondernemersvaardigheden. Zo kan ik als coach nog beter inspelen in de behoeftes die je als ondernemer hebt. Mijn tip laat je coach die scan ook zien zodat het traject daarmee wordt aangevuld.

3. Intakegesprek
Tijdens het intakegesprek met de mensen van de startversneller bespreek jij onder andere:

  • Jouw ambities.
  • Hoe kansrijk jouw onderneming is.
  • Hoe realistisch de financiële prognoses zijn.
  • De ondernemersscan.
  • Jouw ondernemersplan.
  • Naar welke coach en opleiding jouw voorkeur uit gaat.

4. Aanvragen van de coach en/of opleidingsvouchers
Na afloop van het intakegesprek hoor je of je een voucher aan kunt vragen, hierna volgt een email met verdere uitleg. Je kunt een voucher aanvragen voor een coach traject en een opleidingstraject. Je krijgt 80% van de kosten vergoed met een minimum van € 500,- en een maximum van €1.000,- per voucher. Vervolgens ga je zelf een overeenkomst aan met de coach en het training/opleiding instituut. Je betaalt rechtstreeks aan deze partijen en ontvangt de vergoeding van ons na afronding van het coach traject. Het traject duurt maximaal één jaar voor de startversneller.

5. Businesscoaching & Opleiding
Je volgt het coachtraject en de training/opleiding volgens jouw aanvraag. Als je niet direct met het opleidingstraject wilt starten, is het mogelijk om dit later in te dienen.

Businesscoaching

Tot Slot

Als je klaar bent met de coaching dan sluit je het programma af door de ondernemersscan nogmaals te maken. Je ziet dan wat voor vooruitgang je hebt geboekt met behulp van de ondersteuning vanuit het programma. Je laat dan natuurlijk weten hoe goed je coach je begeleidt heeft. Vervolgens dien je de facturen van de business coach en/of opleiding in via de portal en geef je aan hoe het traject is verlopen. En daarna ontvang je de vergoeding van de startversneller.

Ik hoop je hiermee inzicht te hebben verschaft in wat deze subsidieregeling van de provincie Gelderland inhoudt. Mocht je hierover vragen hebben neem dan contact met me op.  Dan maken we een afspraak om uitgebreider in te gaan op jouw businesscoaching. En wie weet klikt het nog ook!

klik hier voor een goede coach of op de button om een afspraak met mij te maken.

Wil je een afspraak maken met een coach?

Klik hier voor je eerste stap naar een succesvol bedrijf!
Top

Wil jij niets meer missen?

Abonneer je dan op de nieuwsbrief!NL Leert door: nieuws

Loopbaan coaching voor iedereen! Het loket is weer dicht. Wil je meer informatie neem dan contact op.

Loopbaan coaching om te bepalen of jij jouw talenten benut. Of dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging.

Zoek jij een coach, maak dan nu een afspraak voor een gratis intakegesprek!

Weet jij wat je waard bent? Ontdek jouw talent en hoe je dat optimaal leert benutten!

Mail me hier voor een afspraak.