Businesscoaching

Businesscoaching voor ondernemers.

Wat is businesscoaching voor ondernemers?
Ik krijg regelmatig de vraag: Wat is dat, business coaching of ook wel ondernemerscoaching genoemd? Kort gezegd, krijg je als ondernemer hulp bij het verbeteren van jouw ondernemersvaardigheden. Door met een coach te werken vergroot het jouw kans op succes als ondernemer. Hoe groot wil je weten? 89% van de gecoachte ondernemers bestaat langer dan 5 jaar. In vergelijking met ondernemers zonder businesscoach is dat 49%. Dat is een aanzienlijk verschil lijkt mij.

 

Focus

Iedere ondernemer wil graag een vliegende start. Niet iedereen is het gegeven om meteen een winstgevend bedrijf te starten. Sterker nog de cijfers die ik hierboven noemde laten zien dat meer dan de helft van de gestarte bedrijven na vijf jaar niet meer bestaat. Dat is jammer of niet? Waar zorgt businesscoaching voor ondernemers nu eigenlijk voor? Een businesscoach leert je wel focus te houden op wat je van plan bent. Dat plan is belangrijk en is een leidraad.

businesscoaching- focus

Businesscoaching-talentontwikkeling

Talenten

Je gebruikt je talenten en vaardigheden als ondernemer. Maar welke zijn dat precies? Als doorgewinterde ondernemer ben je natuurlijk gepassioneerd over wat je doet. Je bent effectief, gemotiveerd, zelfstandig, sociaal, intelligent, prestatiegericht, creatief, dominant, flexibel en uiteraard een echte doorzetter. Als je al deze eigenschappen herkent, ben jij een topondernemer! Dan hoef je ook geen hulp? Elke ondernemer wil toch graag deze perfecte ondernemer zijn, of niet dan? Business coaching voor ondernemers zorgt voor groei als ondernemer en mens.

Communicatie

Je hebt een bedrijf en je wilt je product of dienst aan de markt tonen. Hoe effectief is je communicatie? Is je werkwijze efficiënt en gebruik je de juiste marketingtools. Moet je dat dan allemaal tegelijk beheersen? Een coach leert je ook om te relativeren en op de juiste momenten op de rem te trappen. En dit gaat ook een stuk sneller dan wanneer dat je het allemaal alleen mag uitzoeken.

Businesscoaching-communiceren

Waarom wil je mij als businesscoach? 

Die vraag krijg ik bijna dagelijks. Wat kan een businesscoach voor je betekenen? Ik heb heb een aantal redenen hieronder beschreven. Er zijn er nog veel meer. Daar vertel ik je in een persoonlijk gesprek graag meer over.

Klankbord

Als ondernemer komt er veel op je af. Of je net gestart bent of al wat jaren ervaring hebt. En je wil graag succesvol zijn en blijven. Als je de wind in de rug hebt, is dat meestal geen probleem. Maar wat doe je bij windstilte, als het even tegenzit? Met wie overleg jij dan? Met je partner, die goedbedoelde adviezen geeft maar zelf niet meewerkt. Of heb jij liever een onafhankelijk persoon die de juiste vragen stelt, zodat je weer weet waar je naar toe wilt. Het aanbrengen van de focus en richting is belangrijk en je laten afleiden door de wereld om je heen is best lastig. Laat mij jouw klankbord zijn.

Richting 

Afhankelijk van jouw vraag kijkt een coach samen met je naar hoe jij en jouw bedrijf er nu voorstaan. Door het stellen van vragen als; Wat gaat er goed en wat kan beter? Welke taken geven je energie en welke niet? Uiteindelijk wil jij helder te krijgen waar je met je bedrijf naar toe wilt. En vooral hoe je daar komt. Om een beeld te krijgen van wat daar voor nodig is reflectie, zelfkennis en marktkennis onmisbaar. Hierdoor kun je op tijd bijstellen wanneer je merkt dat je niet op koers ligt. Zo blijf je daadkrachtig aan het werk

Motivatie is energie

Een ander bijkomend voordeel van ondernemerscoaching is dat jouw talenten en vaardigheden duidelijker worden. Je weet dat je talent hebt. Soms is het wat weggezakt door de dagelijkse beslommeringen. Door talenten inzichtelijk te maken kun je ze vervolgens bewuster inzetten.  Je motivatie verandert hier door. Je inzicht verandert en hierdoor komt er nieuwe energie vrij. Je zul ervaren dat je hierdoor meer gedaan krijgt. Het is niet alleen mijn ervaring, onderzoek wijst uit dat wanneer je aan de slag gaat en focust op de inspanning, het resultaat hiervan veelal positief is.

Wil je nog meer voordelen van businesscoaching voor ondernemers weten? Maak dan eens een vrijblijvende afspraak en we bespreken jouw mogelijkheden.

Businesscoaching

Samenwerkingspartners:

Top